fredag den 5. maj 2017

Hønsefrikasse med Grønærtesauce og Grøntsager




Hønsefrikasse er en rigtig forårsklassiker, og den bliver kun endnu bedre med lækre, friske forårsgrøntsager. Jeg brugte en hel fersk kylling, men en frossen kan også bruges om nødvendigt. 

Hønsefrikasse med Grønærtesauce og Grøntsager til 4 personer


Ingredienser:

Kylling:
1 hel kylling
2 porrer, 10 cm. lange stykker
3 gulerødder, halve
2 løg, kvarte
1 tsk. hel peber
1 spsk. groft salt
1 potte persille, stilkene

Grønærtesauce:
½ liter suppe fra kogningen
350 g. ærter, optøede
25 g. koldt smør
1 spsk. citronsaft
1 potte persille, hakket
salt og peber

Grøntsager:
1 bdt. forårsløg, 5 cm. lange stykker
300 g. nye gulerødder, stolper
250 g. broccoli, buketter
150 g. frisk spinat, skyllet
15 g. smør
salt og peber

Kogte ris

Fremgangsmåde:

1. Træk skindet af kyllingen og klip det i ca. 4 x 4 cm. store stykker. Læg dem på bagepapir på en bageplade og træk dem godt ud. Læg bagepapir ovenpå og en bageplade mere øverst.

2. Læg porre, gulerod, løg, salt, peber og persillestilke i en stor gryde. Læg kyllingen ovenpå og hæld vand på så kyllingen netop er dækket.

3. Bring gryden i kog og fjern skummet med en ske. Lad kyllingen koge 50 min. 

4. Tag kyllingen op ad vandet og kog suppe ind til ca. ½ liter ca. 45 min.

5. Skær kødet af kyllingen og hold det varmt i stanniol. 

6. Sæt bagepladerne med kyllingeskind i ovnen 20 min ved 200 grader, så skindet steges sprødt.

7. Kog forårsløg, gulerødder og broccoli 3 min i letsaltet vand. Hæld vandet fra og damp spinaten i grøntsagerne. Rør smør i og krydr med salt og peber.

8. Hæld ærter i suppen og varm kort igennem. Blend saucen med en stavblender og pisk smør og citronsaft i. Smag til med salt og peber.

9. Læg kyllingen i saucen og server med ris, grøntsager og sprødt kyllingeskind. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar