En dejligt frisk limekage med hasselnødder og hvid chokolade, toppet med en frisk flødeostecreme.
Limekage med Hasselnødder og Flødeostetopping, 12 stykker
Ingredienser:
125 g. smør
1 tsk. vanillesukker
200 g. sukker
4 æg
250 g. hvedemel
2½ tsk. bagepulver
1 dl. mælk
revet skal af 2 lime
100 g. hvid chokolade, grofthakket
50 g. hasselnødder, grofthakkede
saft af 2 lime
50 g. sukker
200 g. flødeost naturel
50 g. flormelis
saft og reven skal af 1 lime
Fremgangsmåde:
1. Smelt smørret og lad det køle lidt af.
2. Pisk æg, sukker og vanillesukker skummende. Rør smørret i.
3. Bland mel og bagepulver og pisk det i dejen med mælk.
4. Vend limeskal, chokolade og nødder i kagen og hæld den i en smurt springform eller ovnfast fad.
5. Bag kagen 30-45 min ved 185 grader til kagen er gennembagt. Lad den køle ca. 10 min.
6. Kog sukker og limesaft til sukkeret netop er smeltet.
7. Prik huller i kage med en gaffel og hæld limelagen over. Lad kagen køle helt af.
8. Pisk flødeost, flormelis, limesaft og skal og smør det på den kolde kage. Opbevar i køleskabet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar