søndag den 25. juni 2017

Limekage med Hasselnødder og Flødeostetopping




En dejligt frisk limekage med hasselnødder og hvid chokolade, toppet med en frisk flødeostecreme.

Limekage med Hasselnødder og Flødeostetopping, 12 stykker


Ingredienser:

125 g. smør
1 tsk. vanillesukker
200 g. sukker
4 æg
250 g. hvedemel
2½ tsk. bagepulver
1 dl. mælk
revet skal af 2 lime
100 g. hvid chokolade, grofthakket
50 g. hasselnødder, grofthakkede

saft af 2 lime
50 g. sukker

200 g. flødeost naturel
50 g. flormelis
saft og reven skal af 1 lime

Fremgangsmåde:

1. Smelt smørret og lad det køle lidt af.

2. Pisk æg, sukker og vanillesukker skummende. Rør smørret i.

3. Bland mel og bagepulver og pisk det i dejen med mælk.

4. Vend limeskal, chokolade og nødder i kagen og hæld den i en smurt springform eller ovnfast fad.

5. Bag kagen 30-45 min ved 185 grader til kagen er gennembagt. Lad den køle ca. 10 min.

6. Kog sukker og limesaft til sukkeret netop er smeltet.

7. Prik huller i kage med en gaffel og hæld limelagen over. Lad kagen køle helt af.

8. Pisk flødeost, flormelis, limesaft og skal og smør det på den kolde kage. Opbevar i køleskabet. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar