onsdag den 28. juni 2017

Rejecocktail med Soltørret Tomatbrød a la Jamie Oliver




Vi kender rejecocktail'en som en forret, men her er den udvidet til en hovedret med tigerrejer, masser af grønt og lækkert pandebrød med soltørrede tomater. 

Rejecocktail med Soltørret Tomatbrød a la Jamie Oliver til 2 personer


Ingredienser:

Brød:
100 g. mel
½ tsk. bagepulver
50 g. soltørrede tomater
½ håndfuld basilikum 
olivenolie til stegning

Rejer:
200 g. tigerrejer
2 fed hvidløg, hakket
1/4 tsk. cayennepeber
olie til stegning

Dressing:
1 dl. creme fraiche
1 tsk. worcestershiresauce (engelsk sauce)
½ tsk. tabasco
1 spsk. citronsaft
2 spsk. ketchup
salt og peber

Salat:
½ dl. frø (f.eks. solsikke, græskar, sesam, pinje)
2 forårsløg, snittet
½ romainesalat, snittet
1/4 agurk, tern
2 tomater, tern
1 avocado, tern
½ bakke karse

Fremgangsmåde:

1. Bland mel, bagepulver, soltørrede tomater og basilikum i en minihakker og blend godt. 

2. Hæld blandingen i en skål og tilsæt vand til det er en sammenhængende fast dej.

3. Tryk dejen flad som en pandekage og steg den i lidt olivenolie på en stor pande ca. 5 min på hver side.

4. Rist frø'ene på en tør pande et par minutter til de er gyldne.

5. Anret salaten på to tallerkener eller et stort fad. Drys frøene over.

6. Rør ingredienserne til dressingen sammen og dryp den over salaten eller server den i en skål, så man selv kan tage.

7. Steg tigerrejer, hvidløg og cayennepeber i olie 1-2 min til rejerne er gennemstegte. Fordel dem over salaten.

8. Riv brødet i grove stykker og server til salaten. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar