Mousaka laves traditionelt med hakket kød, men her er den tilberedt med puylinser og grønsager.
Mousaka med Linser og Grønsager til 2 personer
Ingredienser:
80 g. puy linser
1 løg, hakket
1 fed hvidløg, hakket
1 tsk. tørret oregano
1/4 tsk. kanel
½ ds. hakkede tomater
½ terning grønsagsbouillon
4 dl. vand
200 g. sød kartoffel, tynde skiver
1 lille aubergine, tynde skiver
salt og peber
1½ dl. creme fraiche
1 æg
25 g. revet parmesan
2 tomater, skiver
1. Put linser, vand, løg, hvidløg, oregano og kanel i en gryde, bring i kog og kog 10 min.
2. Tilsæt bouillonterning, hakkede tomater, sød kartoffel og aubergine og kog 20 min.
3. Pisk creme fraiche, æg og parmesan sammen.
4. Krydr linseretten med salt og peber og hæld den i et ovnfast fad. Fordel cremefraicheblandingen ovenpå og læg tomatskiver øverst.
5. Bag 25 min ved 200 grader og server.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar