lørdag den 6. januar 2018

Cheesecake i Glas med Havreknas og Brombær




Jeg lavede denne dessert som en del af en dessertsymfoni nytårsaften, og den er virkelig lækker. Portionen til 4 personer passer til 8 personer som en del af en symfoni.


Cheesecake i Glas med Havreknas og Brombær til 4 personer


Ingredienser:

60 g. sukker
30 g. grove havregryn
30 g. mandelmel

50 g. hvid chokolade
1 knsp. flagesalt

200 g. flødeost 
200 g. creme fraiche
75 g. sukker
1 tsk. vanillesukker
1 spsk. citronsaft

100 g. brombær

Fremgangsmåde:

1. Smelt forsigtigt sukkeret på en pande til det er en gylden karamel. Tag panden af varmen og vend havregryn og mandelmel i. Hæld ud på bagepapir og lad det afkøle 10 min før du skiller det ad med fingrene. Køl helt af.

2. Hak den hvide chokolade groft og læg den på bagepapir på en bageplade. Sæt i ovnen ved 120 grader og bag 10 min. Rør rundt og bag yderligere 10 min. Tag ud af ovnen, drys med flagesalt, og lad det køle på bagepapiret.

3. Pisk flødeost, creme fraiche, sukker, vanillesukker og citronsaft sammen.

4. Fordel havreknaset i bunden af 4 grad. Fordel cremen herover, læg bær øverst og drys med hvid chokolade.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar