onsdag den 3. januar 2018

Julekringle




En lidt anderledes kringle, der er fyldt med en julekrydret appelsinremonce og dekoreret med hvid chokolade og rødt og grønt pynt.





Julekringle, 12 personer


Ingredienser

25 g. gær
1 dl. mælk
1 æg
1 spsk. sukker
½ tsk. kardemomme
1/4 tsk. salt
100 g. blødt smør
ca. 300 g. hvedemel

65 g. blødt smør
65 g. lys muscovadosukker
1 spsk. kanel
1 tsk. stødt nellike
½ tsk. kardemomme
½ tsk. stødt ingefær
revet skal af 1 appelsin
50 g. marcipan

100 g. hvid chokolade
2 spsk. frysetørrede hindbær
2 spsk. hakkede pistacienødder

Fremgangsmåde:

1. Rør gæren ud i mælk og tilsæt æg, sukker, kardemomme, salt og smør.

2. Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt godt. Hæver lunt og tildækket 45 min.

3. Rør smør muscovadosukker, kanel, nelliker, kardemomme, ingefær, appelsinskal og marcipan sammen.

4. Del dejen i to og rul hver ud til firkanter på 20 x 30 cm.

5. Fordel fyldet langs midten af de to firkanter dej, på den lange led, og fold siderne ind over. Tryk lidt sammen og læg på bagepapir på en bageplade. Hæver lunt og tildækket 45 min.

6. Bag kringlerne ca. 15 min ved 200 grader. Lad den køle lidt af.

7. Smelt chokoladen over vandbad og dekorer kringlerne med den. Pynt med nødder og hindbær.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar