mandag den 12. februar 2018

Æggekage med Røget Tofu og Grønkål



Æggekage og bacon hører ubønhørligt sammen, men det er muligt at lave en velsmagende æggekage uden at den behøver blive så usund. Her er æggekagen gratineret med ost for at give den lidt ekstra.

Æggekage med Røget Tofu og Grønkål til 2 personer


Ingredienser:

125 g. røget tofu, små tern
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
150 g. grønkål, hakket
4 æg
1 dl. mælk
½ chili, finthakket
100 g. revet ost

150 g. grønkål, finthakket
2 gulerødder, revne
1 æble, små tern
1 tsk. sennep
1 tsk. flydende honning
1 spsk. citronsaft

Desuden: olie, salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Steg løg og hvidløg bløde i olie. 

2. Tilsæt grønkål og steg ca. 5 min til grønkålen bliver blød. 

3. Pisk æg og mælk sammen og krydr med salt og peber. Rør grønkål, tofu og halvdelen af osten i. Drys resten af osten over æggekagen. 

4. Hæld æggeblandingen i et smurt ovnfast fad og sæt i ovnen ca. 20 min ved 200 grader til æggemassen er fast.

5. Rør sennep, honning, citronsaft og 1 spsk. olivenolie sammen. Krydr med peber.

6. Kram grønkålen ca. 1 minut med ½ tsk. groft salt til grønkålen bliver mørkegrøn og blank. 

7. Bland grønkål, gulerødder og æble og rør dressingen i.

8. Server æggekagen med grønkålssalat og et stykke groft brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar