tirsdag den 6. februar 2018

Laks med Stegte Citroner og Glaserede Rødbeder




Hvis du endnu ikke har prøvet stegte citroner, så er tiden inde. Når man steger citroner karamelliserer saften og bliver sødlig. Den sur-søde citronsaft smager fantastisk til især kylling og fisk.

Laks med Stegte Citroner og Glaserede Rødbeder til 2 personer


Ingredienser:

500 g. rødbeder, skrællede og i mindre stykker
½ dl. balsamico
2 tsk. sukker
½ tsk. revet citronskal
4-6 skiver citron
2 stykker laks

Desuden: olie, salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Kog rødbederne 30-45 min afhængigt af størrelsen til de er møre.

2. Kog balsamico og sukker 3-5 min i en lille gryde. Hold det lunt.

3. Krydr laksen med salt og peber og steg til den er netop gennemstegt og stadig blank i midten.

4. Steg citronskiverne i olie 1-2 min på hver side.

5. Hæld vandet fra rødbederne og vend dem med balsamicoen, citronskal, salt og peber.

6. Server laksen med citronskiver, rødbeder og f.eks. kartofler eller brød. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar