søndag den 20. maj 2012

Spaghetti Carbonara med Pølser





I dag stod menuen på en af mine favoritter, som jeg vender tilbage til igen og igen . Carbonaraen kan laves på mange måder og mere eller mindre i overensstemmelse med originalen. Normalt bruger 100 g. bacontern og 200 g. skinkestrimler, da det holder fedtindholdet nede, men det lokale supermarked var løbet tør for skinkestrimler, så det blev lidt ekstra bacon og en dåse cocktailpølser i stedet. Jeg bruger madlavningsfløde 4 %, men hvis man ønsker kan det erstattes af piskefløde ligesom al kødet kan være bacon.


Spaghetti Carbonara med pølser til 2-3 personer


Ingredienser:

300 g. spaghetti
150 g. bacontern
100 g. cocktailpølser i mindre stykker
2 æg
2½ dl. madlavningsfløde 4 %
40 g. revet parmesanost

Fremgangsmåde:

1. Kog spaghettien.

2. Svits bacon på en pande og tilsæt pølser de sidste minutter. Afdryp på køkkenrulle.

3. Pisk æg og fløde sammen og tilsæt 1 tsk. salt og friskkværnet peber efter smag.

4. Lad pastaen dryppe af et øjeblik og hæld tilbage i gryden med kødet.

5. Hæld æggeblandingen og parmesanosten i og rør rundt til saucen tykner. Gryden skal ikke tilbage på blusset, da saucen så koagulerer.

6. Server med det samme med en skål salat.


3 kommentarer:

  1. Jeg laver den nu lidt på en anden måde, selve sovsen laver jeg som en alm. opbagt sovs (50g smør, lidt mel og mælk) når sovsen er ved at være klar rør jeg en pose revet ost i, smager til med salt og peber. ellers kan man pifte retten op med lige at tilføje f.eks lidt stegt champignoner, stegt peberfrugt eller andet godt man lige har :)

    SvarSlet
    Svar
    1. JEG TROR LIGE JEG HAR FÅET EN NY LIVRET:)

      Slet
    2. Det lyder rigtig godt. Det er altid godt at få skiftet lidt ud i den slags :D

      Slet