søndag den 15. september 2013

Krydrede Kødbollespyd med Kartoffelsalat



Jeg skulle finde på noget aftensmad til i dag, som kunne medbringes på skolen i morgen, hvor jeg bliver og arbejder hele eftermiddagen og har forældremøde om aftenen. Valget faldt på denne ret fra det nyeste nummer af Magasinet Mad!. Lækre krydrede kødboller, som dog ikke er spicy, en mild kartoffelsalat og lækre, søde grillede peberfrugter.

Krydrede Kødbollespyd med Kartoffelsalat til 2 personer


Ingredienser:

Kødboller:
200 g. hakket oksekød 5 %
1 tsk. salt
½ dl. havregryn
½ spsk. tørret oregano
1½ spsk. hakket persille
½ dl. mel
1 fed hvidløg
½ dl. vand
25 g. feta 5 %
2 tsk. olie

Kartoffelsalat:
1 spsk. olivenolie
2 spsk. lys balsamico
salt og peber
3 tsk. sukker
2 spsk. finthakket purløg
3 spsk. finthakket dild
400 g. kogte kartofler
50 g. feta 5 %

2 røde peberfrugter
1 spsk. olie

Fremgangsmåde:

1. Skær peberfrugterne i halve og pensl dem med olie. Læg dem i et ildfast fad og sæt dem i ovnen ved 250 grader i 15-20 min. Lad dem køle lidt og fjern skindet.

2. Rør kødet med salt. Tilsæt havregryn, oregano, persille, mel og presset hvidløg. Rør godt sammen og tilsæt vand indtil det er en fast, sammenhængende fars. Rør smuldret feta i.

3. Form 12 store kødboller og steg dem i olie. Sæt dem på 4 spyd.

4. Rør olie, eddike, salt, peber og sukker sammen. Skær kartofler i tern og bland med feta. Vend dressingen i.

5. Server spyd med kartoffelsalat og grillede peberfrugter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar